Idag för tio år sedan

Idag för tio år sedan dog min pappa. Det är lite svårt att förstå. Både att han inte finns längre, och att det har gått tio år sedan han slutade göra det. Mycket har hänt sedan dess.

Jag blev politiskt aktiv. Jag blev singel. Bröt ihop. Började älska jazz. Jag arbetade fackligt. Jag blev ihop igen. Blev sambo. Började spela amatörteater. Slutade vara sambo. Gick teaterlinje på folkhögskola. Blev ihop. Fick mitt första teaterjobb. Sade upp mig från posten. Fick massa nya vänner. Slutade vara ihop. Bodde ensam. Var singel. Blev ihop igen. Fick fler teaterjobb. Fick barn. Frilansade och jobbade på dagis. Blev skådepelare på heltid. Fick se mitt barn övervinna döden. Fick en systerdotter.

 

 

Tiden gick. Jag var lycklig ibland och ledsen ibland.

Idag ska jag gå till min pappas grav. Tänka på döden. Och livet. För med mig ska min dotter Doris gå och där, vid graven, ska jag träffa min systerdotter Edda för första gången. Livet och döden.

 • Ewa Sanker

  Mycket har verkligen hänt i ditt liv under dessa tio år och jag är säker på att kära Spingo följer dig med stolthet därifrån han är. Sicka fantastiska barn han fick! Såg er fina minnestext i GP idag… tänk tio år sedan… Kramar till er alla från Ewa (Adams mamma)

 • Christina Lyden

  Jag minns med ont i magen det hemska telefonsamtalet tidigt på morgonen för tio år sedan, när jag fick veta att Spingo inte fanns längre. Det är fortfarande ofattbart. Ibland när jag är vid hans grav känner jag fortfarande hans närvaro. Han sitter på nedersta grenen i trädet och dinglar med fötterna och ser så förnöjsam ut som bara han kunde och han glädjer sig över sina två fina barns liv och sina härliga barnbarn. Kram från Christina

 • Lisbeth Nowotny

  Idag känns allting mycket lättare. Så glad för gårdagen tillsammans med er! Skratt,
   tårar, glädje och sorg, men mest tacksamhet över att han funnits i våra liv… och underbara Doris och fina pojkarna Buster o Ove som lekte så bra ihop, så hon knappt ville gå hem…och så lilla Edda! Livet är okuvligt och vackert. Spingo finns alltid med oss…. Tack! 
  Kramar till er från faster

 • Clara Nankler

  Svårt att förstå att det gått 10 år sedan sista kvällen med Spingo. Vi satt och sjöng med kören inför valupptakten, och naturligtvis var det Spingo som kompade. Han fick ett kort liv, men jag känner få som är så levande som er pappa var. Tack för fina bilden på Doris och Edda. Jag förstår att ni fick en fin dag tillsammans och vet att Spingo gläder sig. Kramar till er alla från Clara

 • Renee Timlin

  Jag minns i köket hemma hos faster alla dessa glada spontana träffar, alltid en gitarr till hands eller pianot. Gick aldrig därifrån utan att din pappa och faster sjungit eller spelat. Och så fina barn han fick. Det är så svårt att fatta att 10 år har gått. Spelar ibland gamla skivor och minns med glädje.
  Kramar till er alla
  Renée

 • Pingback: Avslagen champagne i fula loger « Göteborg Nonstop